Website laten bouwen inclusief CMS

U gaat een nieuwe website laten bouwen, er komen dan natuurlijk erg veel moeilijke termen bij kijken en een daarvan is CMS. Wat is dit precies? Wat doet het en wat kunt u ermee? Dit ga ik behandelen in dit artikel.

Wat is CMS en wat kunt u ermee?

CMS, ook wel content management system genaamd, is het systeem achter de website. Dit systeem stelt u in staat om de website op een simpele manier te beheren. Over het algemeen hoeft u niet zoveel kennis te hebben van HTML. HTML is hyper tekst makeup language. Dit verteld de browser hoe de tekst moet worden weergegeven op het scherm. U maakt gewoon een tekst in een soort van word, en dit wordt dan op een goede manier verwerkt.

Het voordeel van een goed CMS systeem is dat het makkelijker wordt om uw website te onderhouden. Daarnaast is het voor iedereen, ook  zonder technische kennis, makkelijk om de content op een website te kunnen aanpassen, verwijderen of toevoegen. U kunt alleen de content aanpassen, niet het ontwerp of de techniek van de website. Daarnaast is het veilig en is er weinig kans op problemen of fouten. De pagina’s kan zonder lastige dingen mooi worden opgemaakt door de vooringesteld standaarden, dit is door de ontwerper van de website ingesteld.

Er is niet een beste CMS dat u kunt kiezen, dit is volledig afhankelijk van verschillende factoren. Het begint natuurlijk bij hoeveel budget u heeft voor het CMS, wat voor website u in beheer heeft of wilt onderhouden. Zo kunt u een website, een blogsite of een webshop willen onderhouden en zijn daar verschillende passende alternatieven voor. Of u heeft al ervaring met een CMS, of uw website is op maat gemaakt en wilt graag de huidige webdesign.

Een content management systeem bestaat altijd uit de volgende onderdelen, om te beginnen een administratiemodel. Hier kunt u alle gegevens onderhouden, verwijderen, aanpassen of toevoegen. Naast deze module is er altijd een presentatiemodule. In deze module kunnen de bezoekers de content zien, zoals u het bedoeld heeft. En als laatste is er een database waar gegevens kunnen worden opgeslagen.

Er kunnen nog meer delen zijn bij een CMS, zo kan er een zoekfunctie worden toegevoegd, een module waar de gebruikers kunnen inloggen zodat u ongewenste bezoekers buiten de website houdt, een module waar alleen de beheerders en mensen met de juiste autorisatie in kunnen en als laatste een module waar u de site per bezoeker persoonlijk kan maken.

Bent u op zoek naar een partner waar u een website kan laten bouwen met een goed CMS systeem? Kijk voor alle mogelijkheden en opties eens bij ons op de website. Bij vragen en/of eventuele opmerkingen horen wij dit natuurlijk graag van u! Neem gerust contact op en dan kunnen wij samen met u kijken naar oplossingen of antwoorden op uw vragen.