Kenmerken en voordelen van Het Nieuwe Werken

Recent zijn er ontwikkelingen gekomen in werklocaties en werkuren. Dit heeft te maken met Het Nieuwe Werken. Hierbij is de fysieke werkplek aangepast en zijn de organisatiestructuur -en cultuur vernieuwd. Bovendien wordt er efficiënter, slimmer en effectiever gewerkt onder het gebruik van nieuwe technologieën. Het Nieuwe Werken geeft namelijk meer vrijheden voor medewerkers om hun locatie, werkwijze en werktijden flexibel in te richten. Zo kan er op afstand gewerkt worden waarbij werknemers ook hun werktijden zelf in kunnen vullen. Hierdoor is er minder sprake van regels en procedures omtrent het werken. Bovendien bestaan er verschillende faciliteiten om Het Nieuwe Werken goed mogelijk te maken. Zo zijn er steeds vaker flexplekken ingericht en is er vaker sprake van ICT toepassingen. Het Nieuwe Werken heeft veel raakvlakken met agile werken waarbij er ook sprake is van flexibel en doelmatig werken.

Het Nieuwe Werken omvat door eerder genoemde zaken verschillende voordelen. Zo zijn werknemers zelf verantwoordelijk voor het resultaat van werken aangezien zij zelf hun uren indelen en bepalen waar zij werken. Hierdoor wordt de arbeidsproductiviteit beter aangezien zij zelf moeten bepalen of hun geleverde werk wel goed genoeg is.
Het Nieuwe Werken houdt dus in dat mensen zelf hun werklocatie uit kunnen kiezen. Hierdoor wordt er automatisch vaker vanuit huis gewerkt. Hierdoor is er minder sprake van reistijd en reiskosten. Hierdoor hoeven hoofdkantoren minder in werkplekken te investeren en wordt er door minder transport tegelijkertijd minder CO2 uitgestoten waardoor Het nieuwe Werken ook nog eens een positieve bijdrage levert aan het milieu. Bovendien kunnen mensen door Het Nieuwe Werken makkelijker kiezen wanneer ze naar het hoofdkantoor gaan waardoor ze buiten de spits kunnen reizen en hierdoor files kunnen vermijden.
Ook zal de toepassing van slimme technologieën ervoor zorgen dat werknemers makkelijker op afstand kunnen werken. Zo kunnen zij in het buitenland en zelfs onderweg aan het werk gaan.
Ook kunnen mensen door Het Nieuwe Werken meer rust voelen aangezien zij zelf indelen wanneer ze werken. Hierdoor is er vaak sprake van een betere balans tussen werk -en privé leven. Zo kan er bijvoorbeeld zelf ingedeelde tijdstippen beter voor de kinderen gezorgd worden.

YNNO is een bedrijf wat je in kan huren wanneer je aan de slag wil gaan met Het Nieuwe Werken. Zo kunnen zij helpen je organisatie of kantoor te veranderen. Wanneer je eerst een goed voorbeeld wil zien hoe Het Nieuwe Werken er in de praktijk uit ziet kun je ook een kijkje nemen bij het bedrijf van YNNO zelf. Kijk voor meer informatie op www.ynno.com.