Beste Gear VR huren in Brussel

Virtual Reality is eindelijk werkelijkheid, toen het boek “Ready Player One” werd uitgebracht was het nog Science Fiction, nu Steven Spielberg de verfilming heeft afgerond is het Science Reality geworden. Hoewel je nu een Rift of een Vive kunt kopen die je de virtuele arena laat betreden zijn de kosten nog behoorlijk hoog.

Daar komt nog bij dat de configuratie van dit soort VR brillen ook niet bepaald eenvoudig is voor de gemiddelde computergebruiker. Dan is een virtual reality bril huren wellicht een betere optie. Je kunt bijvoorbeeld een HTC Vive huren of een Gear VR huren in Brussel en andere regio’s van België, voor een speciaal evenement dat echt memorabel moet zijn. Naast de vraag of een VR bril huren of kopen beter is, moet je ook de keuze maken tussen een luxe Vive huren of een bescheiden Gear VR huren. Naast de prijs zijn er nog een aantal andere overwegingen om voor een specifiek systeem te kiezen. Lees voordat je overgaat tot VR brillen huren eerst de informatie op deze pagina om de keuze eenvoudiger te maken.

Virtual Reality bril huren of kopen?

Er komen regelmatig nieuwe VR brillen op de markt, we begrijpen heel goed dat je door de virtuele bomen het virtuele bos niet meer kunt zien. Bij aanschaf van een compleet VR set ben je al snel enkele duizenden euro’s kwijt, dit is geen investering waar je over tien jaar nog profijt valt zult hebben. Een Gear VR kopen is dan een betere investering, maar deze mobiele oplossing is wel beperkt, daarnaast heb je er nog steeds een luxe Samsung Galaxy smartphone voor nodig. Tenzij je veel gebruik zult maken van de VR bril, of wanneer je echt het nieuwste van het nieuwste in huis wilt halen zal een virtual reality bril huren voorlopig nog de meest voor de hand liggende keuze zijn.

Welke VR bril huren?

Je kunt verschillende soorten VR brillen huren, de HTC Vive en de Gear VR zijn de populairste types op dit moment. Iedere VR bril heeft unieke mogelijkheden en toepassingen.

Vive huren

De HTC Vive is een volwaardige VR headset die werkt als een accessoire voor een krachtige gaming PC. Wanneer je bijvoorbeeld een VR simulatie wilt laten zien, of zware VR games wilt spelen ligt een Vive huren voor de hand. Het is een systeem dat technisch vrij complex in elkaar steekt, tijdens een evenement kan de aanwezigheid van een expert voordeel bieden.

Gear VR huren

De Samsung Gear VR is slechts een bescheiden VR bril die wel helemaal draadloos werkt. Het is een systeem dat vooral geschikt is voor VR video zoals een 360 graden virtuele tour of een ander soort VR film. Een voordeel van een Gear VR huren naast de lage kosten is de mogelijkheid om meerdere systemen aan elkaar te koppelen voor een cinema ervaring.

De HTC Vive en de Gear VR hebben ieder hun eigen sterke punten, laat je vooraf goed informeren over de mogelijkheden.

VR brillen huren voor speciale evenementen

Op een beurs, een productpresentatie of een bedrijfsevenement kan een VR bril huren het verschil maken. Naast eigen VR video laten maken of een VR app laten ontwikkelen is er al enorm veel VR content om uit te kiezen. Voor ieder systeem is een andere bibliotheek aan honderden titels beschikbaar, informeer bij de VR experts naar de mogelijkheden en tarieven voor VR brillen huren.