Bereik uw doelgroep doormiddel van narrowcasting

Narrowcasting kan voor u heel veel klanten opleveren. U moet het dan alleen wel op de juiste manier doen. Uw advertenties moeten een professionele uitstraling hebben doormiddel van een goede narrowcasting software te hebben. Heel belangrijk is ook dat u op de goede plekken adverteert. U kunt ook veel geld verdienen met het verhuren van advertentieplekken.

Narrowcasting software

De software voor narrowcasting kan geïnstalleerd worden op een computer of laptop waarmee u het graag wilt besturen. Vanaf die pc of laptop kunt u besturen wat er te zien is op het narrowcasting scherm. Zo’n scherm kan gewoon een normaal tv-beeldscherm zijn, maar ook een megascherm bij de ingang van de bioscoop of dat op een gebouw. Alles kan bestuurd worden vanaf een kleine computer. Bij de meeste narrowcasting software is het mogelijk om met een laptop of pc meerdere schermen te besturen. Zo’n narrowcasting systeem is makkelijk te gebruiken.

Meerdere narrowcasting vormen

Narrowcasting is niet alleen het adverteren op reclameborden, hoewel dit wel de meest gebruikt eis zijn er nog meer. Informeren wordt ook vaak gebruikt. Bij de tandarts hangen vaan borden met reclame maar of informatie in de vorm van nieuws of het tijdsschema van de afspraken van de tandarts. Bij binnenkomst bij een kantoor van een bepaalt bedrijf zou het ook kunnen hangen. Soms hangen er dan twee schermen op. Een voor de medewerkers te informeren met wat de doelstellingen zijn en een voor een al bestaande klant of leed. Zij krijgen dan de punten te zien waar het bedrijf voor staat. Of iets anders waarmee de klant mee ingepakt kan worden. Bij de snackbar of fastfoodketen hangen vaak borden op met daarop het eten wat te kopen is. Dit is ook een vorm van narrowcasting waar niet vaak bij stil wordt gestaan. Deze schermen heten ook wel digital menuboard.

Bereik uw doelgroep

Om klanten binnen te slepen heeft u advertentieplekken nodig om te adverteren. Dit kunt u het best op plekken doen waar uw doelgroep vaak is. Als u een computer winkel heeft, heeft het weinig zin om narrowcasting te gebruiken bij een speelparadijs. Plekken als een bibliotheek of internetbedrijf zijn geschikter, daar zullen meer mensen van uw doelgroep zijn. U moet natuurlijk ook een balans vinden tussen opvallen met uw advertentie en de hoeveelheid informatieve tekst u er op laat zien. Het ligt aan de software die erop gedraaid wordt of er video’s of animaties op laten zien zijn. Als dit kan, kunt u overwegen dit te doen. Meestal zit er geen geluid bij. Een animatie helpt in de meeste gevallen het best. Er kan dan ruim de tijd genomen worden de advertentie te bekijken, maar trekt ook de aandacht door hetgeen wat erop beweegt. Op een advertentie kunt u het best de kleuren van uw bedrijf laten zien, zo herkennen mensen uw sneller van de advertentie. U kunt uw site erop vermelden als u die heeft. Het is dan makkelijker te vinden dan dat ze hellemaal naar de winkel moeten komen.

Lees meer over Narrowcasting: https://gauddi.nl/narrowcasting/